تشریح برنامههای پایگاههای ملی هندبال از زبان رئیس کمیته استعدادیابی فدراسیون
رئیس کمیته استعدادیابی فدراسیون هندبال با اشاره به اهداف و وظایف پایگاههای ملی هندبال گفت: به اذعان مربیانی که در مسابقات نونهالان یزد حضور داشتند و این دیدارها را از نزدیک مشاهده کردند، کیفیت بازیکنان نونهال کشور بسیار بالاست بنابراین میتوان آینده خوبی را برای هندبال کشور متصور شد.
علیاکبر خوشنویس زارچ رئیس کمیته استعدادیابی فدراسیون هندبال در گفتگو با روابط عمومی فدراسیون هندبال در خصوص آغاز به کار پایگاههای ملی قهرمانی اظهار کرد: در راستای اجرای برنامههای آموزشی فدراسیون هندبال، ماموریتهای محوله به کمیته استعدادیابی و همچنین یکسانسازی آموزشهای پایه در هندبال کشور، پایگاههای ملی در سال ۱۴۰۰ در سراسر کشور اجرا شد تا بتواند پاسخگوی بخش اعظم نیازهای جامعه ورزشی هندبال کشور باشد و به سهم خود موجب توسعه هندبال استانها و به تبع آن هندبال ملی در سراسر کشور را فراهم کند.
وی خاطرنشان کرد: قبل از کرونا و پس از برگزاری دومین مرحله المپیادهای برتر، مناطق ۸ گانه را به ۴ گروه تقسیم کردیم و در هر گروه ۲۵ نفر را از ۲۰۰ نفر منتخب نگه داشتیم که اردوهای این مرحله نیز برگزار شد. سپس شیوع بیماری کرونا رخ داد بنابراین برای اینکه بتوانیم این کار را تداوم ببخشیم، مدل را تغییر دادیم و روی پایگاههای ملی هندبال سوئیچ کردیم. پایگاه ملی هندبال مرکز حفظ، نگهداشت، ارتقا و توسعه استعدادهای هندبال و همچنین یکسانسازی آموزش و شبیهسازی اردوهای ملی هندبال سالنی و ساحلی پسران و دختران برای رده سنی نونهالان پسر/ دختر سالنی و خردسالان پسر ساحلی- مطابق با رده سنی رسمی اعلام شده فدراسیون هندبال است.
خوشنویس زارچ زمینهسازی رشد استعدادهای برتر هندبال پسر/ دختر سالنی و پسر ساحلی کشور در سنین پایه، ارتقاء و توسعه ورزش هندبال در بین نونهالان پسر/ دختر سالنی و خردسالان پسر ساحلی، یکسان سازی آموزش نونهالان پسر/ دختر سالنی و خردسالان پسر ساحلی نخبه ورزشكار و ارائه آموزشهای تخصصی و علمی یکپارچه، پشتوانه سازی برای رسيدن به نقطه مطلوب آمادگی مهارتی، روانی، جسمانی و ... جهت حضور در تيمهاي ملی، حفظ و نگهداشت مستعدین جذب شده استان معین و استانهای همجوار از طرف کمیته استعدادیابی (طرح ملی استعدادیابی، مسابقات مناطق، آکادمی، مدارس، کانونهای هندبال، مراکز استعدادیابی استانها، مسابقات قهرمانی کشور)، یکسانسازی متد آموزشی مربیان حاضر در طرح پایگاه ملی و برگزاری کلاسهای آموزشی در راستای گسترش فرهنگ ورزشی کادر و بازیکان حاضر در طرح پایگاه ملی را از اهداف راهاندازی پایگاه های ملی هندبال در کشور عنوان کرد.
وی گفت: همچنین ثبت بانک اطلاعاتی مستعدین طبق فرمهای کمیته استعدادیابی فدراسیون هندبال، آموزش یکسان در ردههای سنی نونهالان پسر/دختر سالنی و خردسالان پسر ساحلی طبق آئین نامه کمیته آموزش و مربیان، برگزاری اردوهای مستمر با توجه به تقویم فدراسیون هندبال، معرفی مستعدین هندبال در سطح استان و استانهای همجوار در سنین نونهالان پسر/دختر سالنی و خردسالان پسر ساحلی به آکادمی های هندبال و معرفی نخبههای پایگاهها به تیمهای ملی پایه از وظایف پایگاه های ملی هندبال است.
خوشنویس زارچ ادامه داد: اصفهان، خوزستان، یزد، لرستان، گلستان، فارس، خراسان جنوبی، بوشهر، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و کهگیلویه و بویراحمد پایگاههای ملی تعیین شده از طرف فدراسیون هندبال هستند.
رئیس کمیته استعدادیابی فدراسیون هندبال افزود: در حال حاضر 10 پایگاه ملی هندبال در بخش پسران طبق تفاهمنامهای با ادارات کل ورزش و جوانان و هیئت هندبال استانها و فدراسیون هندبال تشکیل و هندبالیستهای منتخب کشور در این پایگاهها حضور داشتند و اردوهای آن نیز برگزار شد. تمام پایگاهها در بخش پسران اردوهای خود را برگزار کردهاند و حدود ۲۵۰ نخبه در این پایگاه ها کار خود را زیر نظر مربیان تعیین شده از طرف کمیته مربیان فدراسیون هندبال آغاز کردند که در نهایت ۷۰ نفر از منتخبین این پایگاهها که انتخابی آنها در مسابقات نونهالان به میزبانی یزد انجام شد، در اردوی تهران حضور یافتند و زیر نظر کادر فنی در غربالگری نهایی شرکت کردند.
رئیس کمیته استعدادیابی با بیان اینکه اردوی منتخبین نونهالان این پایگاهها در تهران و در دو گروه برگزار شد، خاطرنشان کرد: اردوی منتخبین نونهالان کشور در تهران زیر نظر سرگئی نیکولنکو مدیرفنی تیمهای ردههای پایه هندبال برگزار شد و با انتخاب و تعیین کادرفنی تیم ملی نونهالان پسر در روزهای آینده اردوی بعدی این تیم برگزار خواهد شد. در نهایت ۲۸ تا ۳۰ نفر در مرحله نهایی انتخاب میشوند و آموزشهای لازم را میبینند. همچنین درب اردوها بسته نیست و تا سال ۱۴۰۳ هر کس بهترین عملکرد را در پست خود داشت باشد، در گروه A قرار میگیرد. این مدل میتواند هرم را بزرگتر کند تا جامعه آماری بیشتری داشته باشیم و از این طریق به موفقیت بهتری دست پیدا کنیم.
خوشنویس زارچ ادامه داد: به اذعان مربیانی که در مسابقات نونهالان یزد حضور داشتند و این دیدارها را از نزدیک مشاهده کردند، کیفیت بازیکنان نونهال کشور بسیار بالاست بنابراین میتوان آینده خوبی را برای هندبال کشور متصور شد. جا دارد از مربیان پایه و استانهایی که نقش بسیار مهمی در این زمینه دارند تشکر کنم و امیدوارم با نتیجه گرفتن در اولین رده رسمی بتوانیم پاسخگوی تلاش تمام این عزیزان باشیم.
وی در پایان گفت: چشمانداز ما سال ۱۴۰۳ است تا با آموزشهای یکسان، برگزاری مسابقات داخلی و بینالمللی بازیکنان را به سطح مهارتی مناسب برسانیم تا بتوانیم به فینال مسابقات هندبال قهرمانی نوجوانان آسیا راه یابیم و کسب سهمیه جهانی کنیم.
یادآور میشود اردوی آمادگی گروه نخست منتخبین نونهالان کشور از ۴ تا ۷ و گروه دوم منتخبین از ۷ تا ۱۰ بهمن ماه جاری در خانه هندبال فدراسیون هندبال برگزار شد.